Hoppa till sidans innehåll

Hur jag blir och utvecklas som tränare i VFKK


För att få en tydlighet och transperens i hur VFKK utbildar tränare, anställer tränare och vidareutvecklar tränare har följande anvisning tagits fram vad gäller processen. Om du väljer att gå en tränarutbildning förväntas du arbeta, om arbete erbjuds, nästkommande säsong. Om man väljer att avsluta sin anställning under kommande säsong får man bekosta kursen själv.

 Vägen som tränare i VFKK 

  1. Man kontaktar huvudtränaren och anmäler intresse om att få askultera (gå vid sidan av utbildade tränare) som hjälptränare, intresserade hamnar på kölista. Huvudtränaren informerar styrelse och kansli om vilka som anmält sig och i vilken ordning. För att vara hjälptränare i VFKK skall man vara minst 1/1 testad och 13 år.                                                                      
  2. När det finns plats för att askultera (gå som hjälptränare) tillfrågas man av huvudtränaren enligt turordning på kölista. Huvudtränaren intervjuar den blivande hjälptränaren och berättar vad det innebär att vara tränare i VFKK och bestämmer var och när man askulterar. Detta görs normalt inför hösttermin och vårtermin.
  3. När man har 30 timmar dokumenterad askultation (underskriven av ansvarig tränare för SKS eller grupp) kan man ansöka om att få gå grundutbildning för tränare, detta gör man hos huvudtränaren med kopia till styrelsemailen. Här upprättas en ny turlista baserat på när man anmäler sitt intresse. 
  4. Om man uppfyller kraven, dvs. 1/1 testad, fyller minst 14 år under innevarande år, vilket är kravet för att få gå grundutbildningen, har dokumenterat 30 timmar askultation och bedöms som lämplig av huvudtränaren kommer man erbjudas att gå ”Tränarutbildning Grund”. Klubben skickar max 3 kandidater per utbildningstillfälle av ekonomiska själ. Om man inte kommer med på första tillfället är man längre fram i kön till nästa tillfälle, turordning bibehålls. Utbildningen bekostas av klubben och är en belöning för att man askulterat i 30 timmar. Varje utbildning kostar klubben drygt 2000:- per person och arrangeras av GKF. 
  5. När man är godkänd på sin grundutbildning så har man möjlighet att söka jobb som tränare i klubben. 
  6. Anställning som tränare innebär att man får lön efter den lönestruktur som klubben har vilket meddelas när man erbjuds anställning. Om man får jobb beror på klubbens behov av tränare. Detta förändras över tiden och beror på antal anmälda i skridskoskolan, antal tränare som redan är anställda, lämplighet mm. Att man gått utbildningen innebär enbart att man har möjlighet att söka jobb inte att man är garanterad arbete. 
  7. Om man inte erbjuds arbete som tränare har man möjlighet att vara med och askultera för att få mer erfarenhet och har då företräde till de vikariat som kan uppstå när ordinarie tränare är på tävling eller är lediga av andra orsaker. När utbildad tränare vikarierar utgår lön, när man inte vikarierar utan askulterar utgår ingen lön. 
  8. Innan man sedan går nästa steg i tränarutbildningen, dvs. 1A krävs ytterligare minst 30 timmar arbete eller askultation som är dokumenterad. I övrigt följer samma urvalsprocess som till grundkursen med intervjuer mm. För högre tränarutbildning följer sedan de krav som SKF ställer inför varje ytterligare steg.

 Har du frågor prata med klubbens huvudtränare eller kontakta styrelsen.

Uppdaterad: 23 JAN 2018 16:58 Skribent: Styrelsen
E-post: Adressen Gömd

.

..Sponsorer 

  

  

 

Xtrovert Media Reklambyrå - www.xtrovertmedia.se

Xtrovert Media Reklambyrå ger 15% rabatt på tjänster till VFKK:s medlemmar! 
www.xtrovertmedia.se 

 

  

Ger klubbens medlemmar 15%, kod finns på kansliet.

  Vasaboden - medgravyr.selogga_sponsorhuset

  

 box_03  
 MP-skating ger 10% på skridskor till VFKK:s medlemmar

   

 

  

Idrottens-Bingo-Originallogga-webb

 

 

Är du också intresserad
av att sponsra klubben,
kontakta Styrelsen!

Postadress:
Västra Frölunda KK - Konståkning
Frölundaborg Isstadion, Mikael Ljungbergs väg 11
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0730258884
E-post: This is a mailto link

Se all info