Hoppa till sidans innehåll

Skridskoskolan


Välkommen Du har just bestämt dig för att börja med en härlig sport. Skridskoåkning är en underbar verksamhet som bättre än annat stärker kroppens muskler, och utvecklar motorik och koordinationsförmåga. För att på bästa sätt kunna tillgodogöra dig skridskoskolans utbildning finns det en del råd och tips samt svar på vanligt förekommande frågor som vi försökt sammanställa här.

 

Skridskoskolan/Nybörjare

Huvudsyftet med skridskoskolan är att genom lekfulla och roliga övningar, i grupp, ge dig en grundläggande teknik i skridskoåkning. Vi tränar åkning framåt och bakåt, bromsa, svänga, vända, snurra samt balans och säkerhet på isen. Alla övningar som är grunden för all skridskoåkning som bandy, ishockey, hastighetsåkning, konståkning och långfärdsåkning. På vägen fram utvecklas alla olika varför åkarna ibland flyttas runt i olika grupper för att få en naturlig utveckling av kunnandet. Successivt utvecklas ditt kunnande och du får avlägga tester samt får märken som bevis på Din utveckling. Du visar upp Ditt nyvunna kunnande för föräldrar och vänner i samband med jul– och vårshower som avslutar terminerna. I skridskoskolan garanterar vi åtta ggr/termin om du betalt hel terminsavgift, men oftast blir det fler än åtta ggr/termin.

 

Medlem

VFKK har olika medlemsformer att erbjuda. För att få träna och tävla i klubben måste åkaren vara inskriven medlem och ha erlagt gällande medlemsavgift. Med medlemskap följer vid fyllda 15 år även rösträtt på det årliga Årsmötet.

 

Utrustning

Bra Skridskor är nyckeln till lyckad och njutningsfull skridskoåkning. Detta kan inte nog poängteras. Flera ”vanliga” skridskor som säljs i sporthandeln är, även om de är nog så dyra, direkt olämpliga för att lära sig åka skridskor bra. Kängan ska ha ett kraftigt och stadigt skaft så att vristen stöds och vara i rätt storlek och med välslipad skena. Det finns en stor marknad av bra begagnade skridskor på nätet, andra klubbars hemsidor hittar du genom att gå in på www.skatesweden.se. Begagnade skridskor som finns i klubben har kansliet uppgift om. Sök efter skridskor av märket WIFA, Risport, Edea eller Graf och du kan vara säker på att hitta bra skridskor. Klädseln ska vara lätt och ledig, utan att vara vare sig för varm eller kall. Man måste kunna röra sig fritt, så overall är oftast inte rätt plagg. Hjälm och vantar är obligatoriska på det här stadiet.

 

Hyra skridskor

Klubben har ett litet antal skridskor att hyra ut i varierande storlekar, för att boka dessa kontakta kansliet i god tid. Först till kvarn gäller

 

Fortsättningsåkare

När du kan grunderna i skridskoteknik erbjuds du att börja träna konståkning. Utbildningen koncentreras nu mer på konståkningens speciella krav och du får en första inblick i tävlingsmomentet genom att deltaga i klubbens årliga slingauppvisning som brukar gå av stapeln på våren.

 

Åkare i träningsgrupp

Beroende på hur du utvecklas och trivs med din nya sport så kan du om du har lust ta steget till åkare i träningsgrupp, där du tränar 2–3 ggr/vecka. De viktiga testerna genomförs successivt och du kommer, om du vill, att få tävla i någon Stjärntävlingch samt deltaga på våra uppvisningar.

 

Tävlingsåkare

VFKK har en bred tävlingsverksamhet från Stjärntävlingar via klubbtävlingar till A-tävlingar och mästerskapstävlingar beroende på hur långt du utvecklas i din tävlingsverksamhet. Du deltar i tävlingar (både egna och på annan ort), tester samt uppvisningar. 

 

Anmälningar/Information

För anmälan och upplysningar ring VFKKs kansli 073-0258884, e-post This is a mailto link Besök dessutom alltid in vår hemsida www.vfkk.se för aktuell information. Vi försöker så mycket som möjligt att sända aktuell information via mail varför vi är mycket angelägna om korrekta uppdaterade adressuppgifter.

 

Bytesdag/Klubbkvällar

Under höstsäsongen har VFKK bytesdag i klubbrummet på Frölundaborg. Du lämnar in skridskor, overaller, tröjor, klänningar m.m. Under säsongen träffas vi även då och då i klubbrummet, då vi fikar tillsammans, har allmän information, försäljning av klubbvaror, Idrottsrabatten m.m. Det finns även fika för den som vill ha. Håll ögonen öppna för information kring dessa två datum.

 

Uppdaterad: 06 DEC 2018 18:57 Skribent: Robert Casselbrant

.

..Sponsorer 

  

  

 

Xtrovert Media Reklambyrå - www.xtrovertmedia.se

Xtrovert Media Reklambyrå ger 15% rabatt på tjänster till VFKK:s medlemmar! 
www.xtrovertmedia.se 

 

  

Ger klubbens medlemmar 15%, kod finns på kansliet.

  Vasaboden - medgravyr.selogga_sponsorhuset

  

 box_03  
 MP-skating ger 10% på skridskor till VFKK:s medlemmar

   

 

  

Idrottens-Bingo-Originallogga-webb

 

 

Är du också intresserad
av att sponsra klubben,
kontakta Styrelsen!

Postadress:
Västra Frölunda KK - Konståkning
Frölundaborg Isstadion, Mikael Ljungbergs väg 11
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0730258884
E-post: This is a mailto link

Se all info