Hoppa till sidans innehåll

Våra tränare


Gruppansvariga tränare
(uppdateras inför huvudsäsongen)

Tävlingsgrupper: 

A1: Thomas Öberg

A2: Mathias Andersson, Maria Bergqvist

B1: Thomas Öberg

B2: Mathias Andersson 

B3: Thomas Öberg

SJ: Mathias Andersson

S1: Mathias Andersson 

S2: Stina Geinäs

S3: Maria Berqvist

S4: Julia Andersson


Konståkningsskolan:

KSK G1: 

KSK G2: 

 

Skridskoskolan 

Skridskoskolan och Ungdomsgruppen

tisdagar SLR
torsdagar RB
torsdagar SLR
 

Skridskoskolan lördagar SLR:

 


VFKK:s tränare 
 

Thomas Öberg - huvudtränare

Thomas har ett förflutet i klubben och hans föräldrar var med och startade det som senare skulle komma att bli VFKK. Han kommer närmast från Lerums KK. Thomas har vunnit nio Svenska Mästerskap (SM) och fyra Nordiska Mästerskap (NM). Han har placerat sig på tionde plats i EM 1980, på 14:e plats i VM 1981 och på 14:e plats i OS 1980. Thomas har varit tränare i drygt 30 år och har tränat åkare som deltagit i DM, SM, NM och VM.

 

FotoKommerInomKort

 

Mathias Andersson 

Mathias jobbar med åkare på alla nivåer. Från skridskoskola till SM-nivå. Mathias är f.d. elitåkare med meriter som sju SM-medaljer varav ett guld (JSM) och silver på SM. Har varit med på The Nordics vid fem tillfällen, där blev brons bästa planering som junior. Är utbildad idrottsmassör, har Svenska Konståkningsförbundets högsta tränarutbildning och grundutbildning domare.

 

 

 

Maria Bergqvist

Marias ledarskapsfilosofi är ’’Rätt inställning och noggrannhet gör att drömmar uppnås. Jag vill inspirera till en livslång kärlek för konståkning i en sund miljö där alla får synas och höras. Alla ska ha möjlighet att bli sin egen världsmästare."

Utbildning: Svenska konståkningsförbundets högsta utbildning, steg 4 i singel samt steg 1 i syncro. Svenska Olympiska kommitténs head coach-utbildning samt Specialidrottslärarutbildning via SISU. Högskolestudier i pedagogik, psykologi samt idrottsskador.
Hon har som tränare arbetat med konståkning på heltid i snart 30 år med stor erfarenhet av alla nivåer, allt från skridskoskola till världselit och haft glädjen att tillsammans med åkare och förbund fått uppleva landslagsuppdrag, internationella tävlingar samt EM och VM. Egna meriter som åkare är Svensk Juniormästarinna 1981, bronsmedaljör på SM samt deltagit i två juniorvärldsmästerskap. 

 

Maria Taljegård

Maria är tränare i klubben sedan 2017. Maria har som aktiv tagit fyra medaljer på Svenska och Nordiska mästerskapen. Hon har varit tränare i Svenska konståkningslandslaget 2010–2014 och 2018-nu. Maria har auskulterat för flera världstränare så som Nikolai Morozov, Michael Huth, Stannick Jeanette och Alexei Mishin. Maria har Svenska Konståkningsförbundets högsta tränarutbildning och är landslagstränare och har varit med som tränare på VM, EM och många internationella ISU tävlingar. 

 

FotoKommerInomKort 

Malin Taljegård 

Malin är tränare i klubben sedan 2017. Malin är Svensk Ungdomsmästarinna och har tagit medalj på USM och JSM. Hon har åkt uppvisningar i Jaca, Nice, Paris och Oberstdorf. Malin har varit i sommarträning för flera världstränare så som Alexei Mishin, Michael Huth, Stannick Jeanette och Peter Grütter. Hon är också utbildad sjukgymnast och arbetar på Friskispraktiken. Dit kan klubbens alla åkare vända sig med frågor kring skador och förebyggande fysträning. Malin har Svenska Konståkningsförbundets högsta tränarutbildning och har varit tränare på såväl VM som OS och ett flertal ISU tävlidngar.

 

FotoKommerInomKort 

Josefin Taljegård 

Josefin hjälper till i klubben framförallt som koreograf. Josefin är flerfaldig Svensk och Nordisk ungdomsmästarinna, och tagit medaljer på både SM och NM samt finalplats på JVM. Hon har under många år varit en del av Svenska Konståkningslandslaget och representerat Sverige på VM, EM och OS med en 15 plats som bästa placering på VM. Josefin har varit i sommarträning för flera världstränare såsom Nikolai Morozov, Alexei Mishin, Frank Carroll, Viktor Petrenko, Michael Huth, Stannick Jeanette och Brian Orser.

 

 

Alice Casselbrant 

Alice har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning steg 2A och domare grund. Alice har tävlat sedan hon var 6 år och varit A-åkare på alla nivåer sedan hon var 9 år fram till sista året som Junior då hon flyttat till Halmstad för studier. Alice har åkt konståkning sedan hon var fem år. Alice hoppar in som vikarie i grupper på alla nivåer men jobbar också som tränare i Halmstads Konståkningsklubb där hon studerar. Alice gillar utöver konståkning att åka skidor och att segla.

 

Alice Casselbrant 

Julia Andersson 

Julia har åkt i VFKK sedan hon började åka konståkning när hon var nio år. Hon var under ett år hjälptränare för skridskoskolan och i september 2015 gick hon Svenska Konståkningsförbundets utbildning 1A för tränare. Under det senaste året har hon varit tränare för ungdomsgruppen och skridskoskolan. Förutom konståkning och att tävla så är ridning ett stort intresse. 

 

Julia Andersson 

Patricia Gavrilov 

Patricia har åkt konståkning i VFKK sedan hon var nio år. Först så var hon hjälptränare för skridskoskolan i ett år. Hon har tränarutbildning steg "grund" och domare grund. Hon har varit tränare för både ungdomsgruppen och skridskoskolan under det senaste året. Utöver konståkning så är hästar ett stort intresse.

 
 

Patricia Gavrilov

 

Elin Abrahamsson 

Elin har åkt i VFKK sedan hon var sex år. Nu är hon tävlingsåkare som JunA. Hon är tränare i skridskoskolan och har dessförinnan också praktiserat som hjälptränare i skridskoskolan. Elin har tränarutbildning 1A.

Konståkningen är förstås det största intresset men hon gillar också att åka skidor på vintern och segla på sommaren. 

 

Elin Abrahamsson

 

Isabel Karlsson Petersson 

Isabel har åkt i VFKK sedan hon var nio år och är nu tävlingsåkare i klassen B1-junior. Hon har den första delen av Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning (steg "grund") och är tränare i skridskoskolan. När hon inte tränar konståkning går hon i gymnasiet på Thoréns Innovation School med arkitektur som inriktning. Konståkning är förstås hennes stora intresse men hon gillar även att resa och att vara med vänner.

 

Isabel Karlsson Petersson

  

Sarah Casselbrant

Sarah börjande åka konståkning när hon var 3 år och är aktiv tävlingsåkare som Junior A. Sarah har varit A-åkare  sedan hon var 8 år men började tävla redan som 6 åring. Sarah har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning steg 1A. Sarah är ansvarig tränare för en grupp i skridskoskolan på lördagar och hoppar även in som tränare i andra grupper.

Sarah läser natur sista året på Polhem och gillar utöver konståkning att åka skidor och att segla.

 

Stina Geinäs

Stina har åkt i klubben sedan hon började med konståkning då hon var 9 år. Hon är tränare i skridskoskolan och har gått tränarutbildning 1B.

Stina går nu på GTG där hon läser teknik. Förutom konståkning tycker hon om att umgås med sina vänner men också att sporta.

 
 

Stina Geinäs

 

Sofia Månsson

Sofia har åkt i VFKK sedan hon var 7–8 år. Hon är tränare i skridskoskolan och har tränarutbildning steg 1B. 

Sofia arbetar som vikarie på en förskola.

 

Sofia Månsson

 

 

Jag har åkt konståkning sen jag var nio och jag har alltid åkt i Vfkk.

Först så vara jag hjälptränare för skridskoskolan i ett år.

Den utbildning som jag har är steg grund, som jag tog i september 2015. Jag har både varit tränare för ungdomsgruppen och skridskoskolan under det senaste året. Bortsett från konståkning så är det hästar ett stort intresse.
Uppdaterad: 19 NOV 2018 17:03 Skribent: Bengt Karlsson

.

..Sponsorer 

  

  

 

Xtrovert Media Reklambyrå - www.xtrovertmedia.se

Xtrovert Media Reklambyrå ger 15% rabatt på tjänster till VFKK:s medlemmar! 
www.xtrovertmedia.se 

 

  

Ger klubbens medlemmar 15%, kod finns på kansliet.

  Vasaboden - medgravyr.selogga_sponsorhuset

  

 box_03  
 MP-skating ger 10% på skridskor till VFKK:s medlemmar

   

 

  

Idrottens-Bingo-Originallogga-webb

 

 

Är du också intresserad
av att sponsra klubben,
kontakta Styrelsen!

Postadress:
Västra Frölunda KK - Konståkning
Frölundaborg Isstadion, Mikael Ljungbergs väg 11
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0730258884
E-post: This is a mailto link

Se all info