Hoppa till sidans innehåll

Våra tränare


Gruppansvariga tränare
(uppdateras inför huvudsäsongen)

Tävlingsgrupper: 

A1: 

A2: 

B1: 

B2:

SJ: 

S1: Julia

S2:

S3:

S4: 

SU: 


Konståkningsskolan:

KSK F2: 

KSK G1: Isabel

KSK G2: Maria

KSK G3: Thomas, Stina

 

Skridskoskolan 

Skridskoskolan och Ungdomsgruppen

tisdagar SLR
torsdagar RB
torsdagar SLR
 

Skridskoskolan lördagar SLR:

 


VFKK:s tränare 
 

Thomas Öberg - huvdtränare

Thomas har ett förflutet i klubben och hans föräldrar var med och startade det som senare skulle komma att bli VFKK. Han kommer närmast från Lerums KK. Thomas har vunnit nio Svenska Mästerskap (SM) och fyra Nordiska Mästerskap (NM). Han har placerat sig på tionde plats i EM 1980, på 14:e plats i VM 1981 och på 14:e plats i OS 1980. Thomas har varit tränare i drygt 30 år och har tränat åkare som deltagit i DM, SM, NM och VM.

 

FotoKommerInomKort

 

Mathias Andersson 

Mathias jobbar med åkare på alla nivåer. Från skridskoskola till SM-nivå. Mathias är 25 år och f.d. elitåkare med meriter som sju SM-medaljer varav ett guld (JSM) och silver på SM. Har varit med på The Nordics vid fem tillfällen, där blev brons bästa planering som junior. Är utbildad idrottsmassör, har tränarutbildning steg 4A och grundutbildning domare.

 

 

 

Maria Taljegård

Maria är tränare i klubben sedan 2017. Maria har som aktiv tagit fyra medaljer på Svenska och Nordiska mästerskapen. Hon har varit tränare i Svenska konståkningslandslaget 2010-2014 och 2018-nu. Maria har auskulterat för flera världstränare så som Nikolai Morozov, Michael Huth, Stannick Jeanette och Alexei Mishin. Maria har tränarutbildning steg 3A. 

 

FotoKommerInomKort 

Malin Taljegård 

Malin är tränare i klubben sedan 2017. Malin är Svensk Ungdomsmästarinna och har tagit medalj på USM och JSM. Hon har åkt uppvisningar i Jaca, Nice, Paris och Oberstdorf. Malin har varit i sommarträning för flera världstränare så som Alexei Mishin, Michael Huth, Stannick Jeanette och Peter Grütter. Hon är också utbildad sjukgymnast och arbetar på Friskispraktiken. Dit kan klubbens alla åkare vända sig med frågor kring skador och förebyggande fysträning. Malin har tränarutbildning steg 3A

 

FotoKommerInomKort 

Josefin Taljegård 

Josefin hjälper till i klubben framförallt som koreograf. Josefin är flerfaldig Svensk och Nordisk ungdomsmästarinna, och tagit medaljer på både SM och NM samt finalplats på JVM. Hon har under många år varit en del av svenska konståkningslandslaget. Josefin har varit i sommarträning för flera världstränare såsom Nikolai Morozov, Alexei Mishin, Frank Carroll, Viktor Petrenko, Michael Huth, Stannick Jeanette och Brian Orser.

 

 

Alice Casselbrant 

Alice har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning steg 2A och domare grund. Hon är fortfarande aktiv tävlingsåkare i klassen Junior A även om hon trappat ned till förmån för skolan. Alice har tävlat sedan hon var 6 år och varit A-åkare sedan hon var 9 år och har åkt konståkning sedan hon var fem år. Alice hoppar in som vikarie i grupper på alla nivåer. 

Alice har gått ut gymnasiet och jobbar just nu för att börja läsa på universitetet under 2020. Alice gillar utöver konståkning att åka skidor och att segla.

 

Alice Casselbrant 

Julia Andersson 

Julia har åkt i VFKK sedan hon började åka konståkning när hon var nio år. Hon var under ett år hjälptränare för skridskoskolan och i september 2015 gick hon Svenska Konståkningsförbundets utbildning 1A för tränare. Under det senaste året har hon varit tränare för ungdomsgruppen och skridskoskolan. Förutom konståkning och att tävla så är ridning ett stort intresse. 

 

Julia Andersson 

Patricia Gavrilov 

Patricia har åkt konståkning i VFKK sedan hon var nio år. Först så var hon hjälptränare för skridskoskolan i ett år. Hon har tränarutbildning steg "grund" och domare grund. Hon har varit tränare för både ungdomsgruppen och skridskoskolan under det senaste året. Utöver konståkning så är hästar ett stort intresse.

 
 

Patricia Gavrilov

 

Elin Abrahamsson 

Elin har åkt i VFKK sedan hon var sex år. Nu är hon tävlingsåkare som JunA. Hon är tränare i skridskoskolan och har dessförinnan också praktiserat som hjälptränare i skridskoskolan. Elin har tränarutbildning 1A.

Konståkningen är förstås det största intresset men hon gillar också att åka skidor på vintern och segla på sommaren. 

 
 

Elin Abrahamsson

 

Isabel Karlsson Petersson 

Isabel har åkt i VFKK sedan hon var nio år och är nu tävlingsåkare i klassen B1-junior. Hon har den första delen av Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning (steg "grund") och är tränare i skridskoskolan. När hon inte tränar konståkning går hon i gymnasiet på Thoréns Innovation School med arkitektur som inriktning. Konståkning är förstås hennes stora intresse men hon gillar även att resa och att vara med vänner.

 

Isabel Karlsson Petersson

  

Sarah Casselbrant

Sarah börjande åka konståkning när hon var 3 år och är aktiv tävlingsåkare som ungdom 15A. Sarah har varit A-åkare  sedan hon var 8,5 år men började tävla redan som 6 åring. Sarah har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning steg grund. Sarah är ansvarig tränare för en grupp i skridskoskolan på torsdagar och hoppar även in som vikarie i andra grupper.

Sarah läser natur första året på Polhem och gillar utöver konståkning att åka skidor och att segla.

 

 

Stina Geinäs

Stina har åkt i klubben sedan hon började med konståkning då hon var 9 år. Hon är tränare i skridskoskolan och har gått tränarutbildning 1B.

Stina går nu på GTG där hon läser teknik. Förutom konståkning tycker hon om att umgås med sina vänner men också att sporta.

 
 

Stina Geinäs

 

Sofia Månsson

Sofia har åkt i VFKK sedan hon var 7–8 år. Hon är tränare i skridskoskolan och har tränarutbildning steg 1B. 

Sofia arbetar som vikarie på en förskola.

 

 

Sofia Månsson

 

 

Jag har åkt konståkning sen jag var nio och jag har alltid åkt i Vfkk.

Först så vara jag hjälptränare för skridskoskolan i ett år.

Den utbildning som jag har är steg grund, som jag tog i september 2015. Jag har både varit tränare för ungdomsgruppen och skridskoskolan under det senaste året. Bortsett från konståkning så är det hästar ett stort intresse.
Uppdaterad: 19 NOV 2018 17:03 Skribent: Bengt Karlsson

.

..Sponsorer 

  

  

 

Xtrovert Media Reklambyrå - www.xtrovertmedia.se

Xtrovert Media Reklambyrå ger 15% rabatt på tjänster till VFKK:s medlemmar! 
www.xtrovertmedia.se 

 

  

Ger klubbens medlemmar 15%, kod finns på kansliet.

  

logga_sponsorhuset

  

 box_03  
 MP-skating ger 10% på skridskor till VFKK:s medlemmar

 

  

 

  

Idrottens-Bingo-Originallogga-webb

 

 

Är du också intresserad
av att sponsra klubben,
kontakta Styrelsen!

Postadress:
Västra Frölunda KK - Konståkning
Frölundaborg Isstadion, Mikael Ljungbergs väg 11
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0730258884
E-post: This is a mailto link

Se all info