Hoppa till sidans innehåll

Josse till OS i Peking!

20 JAN 2022 10:46
Det gick vägen för Josse! Svenska Olympiska Kommittén (SOK) meddelade på tisdagen att Sverigefår två representanter i konståkning i Peking om ett par veckor.
  • Uppdaterad: 20 JAN 2022 10:46

Josefin blev uppringd av SOK på tisdagsmorgonen. Med på telefonmötet var också Malin (Malin och Maria är Josses storasystra och tränare).
- Då var det nervöst en stund! Först sade Carina Skoog från SOK, med helt neutral röst att SOK har fattat ett beslut, i samråd med osv, osv, osv,... Sedan, en lång konstpaus, innan hon sade att SOK tagit ut två konståkare. Då blev jag så glad, så jag både jublade högt och fällde en tår, berättar Josse!


Nu gäller det för Josse att hålla sig undan Covid! Samtidigt som vi måste träna ordentligt, måste vi hålla oss i en slags karantän, så gott det går. Vi försöker boka is på dagarna när ingen annan är i ishallen, berättar Malin.

Josefin blir klubbens första OS-representant någonsin, även om vi i klubben faktiskt har en till som deltagit i OS. Hur kan det gå ihop sig? Vår huvudtränare Thomas Öberg deltog i OS i Lake Placid 1980, och kom på en fin 14:e plats. Men han representerade som åkare på den tiden Göteborgs Konståkningsklubb. Thomas blev också riktigt glad när han fick reda på uttagningen av Josse:- Det har Josse verkligen förtjänat, som hon har kämpat under dom senaste åren! Riktigt kul! Josefin har fått många gratulationer, både från klubbkompisar och från konståkningsvänner i Sverige och från många andra länder. Nu hoppas vi alla i klubben, att hon håller sig frisk, och får bra förberedelser under de sista veckorna. Damerna åker det korta programmet tisdagen den 15 februari.


Om du vill träna din engelska så ligger det ett ”samtal” mellan Josse och den i konståkningskretsar kände ”bloggaren” Jackie Wong på Instagram: @rockerskating

Skribent: Jessie Rosbäck
E-post: Adressen Gömd

.

..Sponsorer 

  

  

 

Xtrovert Media Reklambyrå - www.xtrovertmedia.se

Xtrovert Media Reklambyrå ger 15% rabatt på tjänster till VFKK:s medlemmar! 
www.xtrovertmedia.se 

 

  

Ger klubbens medlemmar 15%, kod finns på kansliet.

  Vasaboden - medgravyr.selogga_sponsorhuset

  

 box_03  
 MP-skating ger 10% på skridskor till VFKK:s medlemmar

   

 

  

Idrottens-Bingo-Originallogga-webb

 

 

Är du också intresserad
av att sponsra klubben,
kontakta Styrelsen!

Postadress:
Västra Frölunda KK - Konståkning
Frölundaborg Isstadion, Mikael Ljungbergs väg 11
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0730258884
E-post: This is a mailto link

Se all info