Hoppa till sidans innehåll

Våra tränare


Gruppansvariga tränare

Tävlingsgrupper: 

A1: Thomas Öberg, Mathias Andersson

A2: Thomas Öberg, Mathias Andersson

B1: Thomas Öberg

B2: Svetlana Bannova

SJ: Svetlana Bannova

C1: Thomas Öberg

UC: Alice Casselbrant

C-min : Mathias Andersson 


Konståkningsskolan:

KSK F1: Mathias Andersson, Elin Abrahamsson 

KSK F2: Stina Geinäs

KSK G1: Sofia Månsson

KSK G2: Svetlana Bannova och Elin Abrahamsson

 

Skridskoskolan 

Skridskoskolan och Ungdomsgruppen torsdagar RB: 
Mathias Andersson

Skridskoskolan lördagar SLR:
Mathias Andersson

Eftermiddagsverksamheten, tisdagar och torsdagar: 
Vilma Nilsson (endast höstterminer)

Skridskoskolan, torsdagar SLR: 
Alice Casselbrant
Sarah Casselbrant


VFKK:s tränare 
 

Thomas Öberg - huvdtränare

Thomas har ett förflutet i klubben och hans föräldrar var med och startade det som senare skulle komma att bli VFKK. Han kommer närmast från Lerums KK. Thomas har vunnit nio Svenska Mästerskap (SM) och fyra Nordiska Mästerskap (NM). Han har placerat sig på tionde plats i EM 1980, på 14:e plats i VM 1981 och på 14:e plats i OS 1980. Thomas har varit tränare i drygt 30 år och har tränat åkare som deltagit i DM, SM, NM och VM.

 

FotoKommerInomKort

 

Svetlana Bannova

Svetlana är ett välbekant namn för många av oss alla och anses med fog vara en av de absoluta toppkrafterna inom konståkningen i Sverige. Hon har tidigare varit huvudtränare för VFKK under 10 års tid mellan 2005 och 2015. Svetlana har gedigna meriter såsom doktorsexamen i pedagogik, utbildad sjukgymnast, 5-årig sporttränarutbildning och tränare på elitnivå. 

 

 

Svetlana Bannova

 

Mathias Andersson 

Mathias jobbar med åkare på alla nivåer. Från skridskoskola till SM-nivå. Mathias är 25 år och f.d. elitåkare med meriter som sju SM-medaljer varav ett guld (JSM) och silver på SM. Har varit med på The Nordics vid fem tillfällen, där blev brons bästa planering som junior. Är utbildad idrottsmassör, har tränarutbildning steg 3A och grundutbildning domare.

 

 

 

Agnes Henriksson 

Agnes har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning 2A och fortsätter sin utbildning. Hon började arbeta som tränare 2010. Agnes tävlar själv som junior A och började i konståkning 2001 då hon var 3½ år gammal. 

 

Agnes Henriksson

 

Elin Henriksson

Elin har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning 2B och har arbetat som tränare i VFKK sedan 2007. Hon började åka konståkning i VFKK 2001 och tävlar nu som senior B1. Utöver konståkningen studerar hon kemiteknik på Chalmers och är engagerad i kemistyrelsen. Om hon hade haft tid över skulle hon gärna vilja rida och resa för att lära sig fler språk.

 

Elin Henriksson

 

Alice Casselbrant 

Alice har Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning steg 1B och domare grund. Hon är aktiv tävlingsåkare i klassen Junior A och har varit A-åkare sedan hon var 9 år. Alice har åkt konståkning sedan hon var fem år. Alice är tränare i skridskoskolan men hoppar även in som vikarie i andra grupper ibland. 

 
 

Alice Casselbrant

 

Julia Andersson 

Julia har åkt i VFKK sedan hon började åka konståkning när hon var nio år. Hon var under ett år hjälptränare för skridskoskolan och i september 2015 gick hon Svenska Konståkningsförbundets utbildning 1A för tränare. Under det senaste året har hon varit tränare för ungdomsgruppen och skridskoskolan. Förutom konståkning och att tävla så är ridning ett stort intresse. 

 
 

Julia Andersson

 

Patricia Gavrilov 

Patricia har åkt konståkning i VFKK sedan hon var nio år. Först så var hon hjälptränare för skridskoskolan i ett år. Hon har tränarutbildning steg "grund" och domare grund. Hon har varit tränare för både ungdomsgruppen och skridskoskolan under det senaste året. Utöver konståkning så är hästar ett stort intresse.

 
 

Patricia Gavrilov

 

Elin Abrahamsson 

Elin har åkt i VFKK sedan hon var sex år. Nu är hon tävlingsåkare som JunA. Hon är tränare i skridskoskolan och har dessförinnan också praktiserat som hjälptränare i skridskoskolan. Elin har tränarutbildning 1A.

Konståkningen är förstås det största intresset men hon gillar också att åka skidor på vintern och segla på sommaren. 

 
 

Elin Abrahamsson

 

Isabel Karlsson Petersson 

Isabel har åkt i VFKK sedan hon var nio år och är nu tävlingsåkare i klassen B1-junior. Hon har den första delen av Svenska Konståkningsförbundets tränarutbildning (steg "grund") och är tränare i skridskoskolan. När hon inte tränar konståkning går hon i gymnasiet på Thoréns Innovation School med arkitektur som inriktning. Konståkning är förstås hennes stora intresse men hon gillar även att resa och att vara med vänner.

 

Isabel Karlsson Petersson

  

Sara Wihlborg Hansson

Sara har åkt i VFKK sedan hon var 15 år, innan dess tränade hon i Mölndals Konståkningsklubb och nu tävlar hon som junior. Hon har arbetat som tränare sedan hon var 14 år och har Svenska Konståkningförbundets tränarutbildning 1B 

Sara läser tredje året på LM Engströms gymnasium med inriktning samhäll. När hon inte är på isen umgås hon med kompisar, att springa är även ett intresse.

 

 

 

Stina Geinäs

Stina har åkt i klubben sedan hon började med konståkning då hon var 9 år. Hon är tränare i skridskoskolan och har gått tränarutbildning 1B.

Stina går nu på GTG där hon läser teknik. Förutom konståkning tycker hon om att umgås med sina vänner men också att sporta.

 
 

Stina Geinäs

 

Sofia Månsson

Sofia har åkt i VFKK sedan hon var 7–8 år. Hon är tränare i skridskoskolan och har tränarutbildning steg 1B. 

Sofia arbetar som vikarie på en förskola.

 

 

Sofia Månsson

 

 

Jag har åkt konståkning sen jag var nio och jag har alltid åkt i Vfkk.

Först så vara jag hjälptränare för skridskoskolan i ett år.

Den utbildning som jag har är steg grund, som jag tog i september 2015. Jag har både varit tränare för ungdomsgruppen och skridskoskolan under det senaste året. Bortsett från konståkning så är det hästar ett stort intresse.
Uppdaterad: 19 NOV 2018 17:03 Skribent: Bengt Karlsson

.

..Sponsorer 

Xtrovert Media Reklambyrå - www.xtrovertmedia.se

Xtrovert Media Reklambyrå ger 15% rabatt på tjänster till VFKK:s medlemmar! 
www.xtrovertmedia.se 

 

Ger klubbens medlemmar 15%, kod finns på kansliet.


logga_sponsorhuset

 box_03  
 MP-skating ger 15% på skridskor till VFKK:s medlemmar

 

  

 

Idrottens-Bingo-Originallogga-webb

 

 

Är du också intresserad
av att sponsra klubben,
kontakta Styrelsen!

Postadress:
Västra Frölunda KK - Konståkning
Frölundaborg Isstadion, Mikael Ljungbergs väg 11
41476 Göteborg

Kontakt:
Tel: 0730258884
E-post: This is a mailto link

Se all info